fredag 27 januari 2012

Blommig one piece:-)











Det här blommiga tyget köpte jag för två år sedan, jätte mjukt och skönt men jag har inte sytt så mycket av det. Nu rensar jag i tyglådan och nu var det dax, en one piece till lillasyster blev det. Jag blev jätte glad när jag hittade det cerisrosa tyget i en låda som matchade precis med det mörka idom små blommorna:-)



Jag hade inget mönster utan sydde och klippte lite på frihand så den blev lite stor..men det är ju bättre än förliten i alla fall:-) Fickorna är fusk, jag tycker att det är fint med fickor men det blir lite knöligt på bebisar.


Eftersom jag bestämt mig för att använda det jag redan har fick dragkdjan bli en bättre begangnad, det står snickers på den så det har kanske varit någon typ av arbetsjacka:-) Jag tänker mig att jag ska byta ut själva dragaren på dragkejan om nåt fint dyker upp, en svart dalahäst kanske?!


Utmaning!


Jag har antagit utmaningen som kaja startat på sin blogg! Jag kommer inte köpa något nytt tyg under hela februari utan använda mig av det jag redan har, det känns kul:-)

onsdag 25 januari 2012

Ufo tröja:-)


Har bestämt mig för att använda upp alla mina tyger och inte köpa nåt mer nytt på ett tag. Jag har en hel del enfärgade tyger från e-slöjd som jag använde till den här tröjan. Lilla E fick bestämma hur applikationen skulle se ut och jag var noga med att inte göra några ändringar med tanke på apbyxan som han fortfarande vägrar ta på sig...;-) Nu blev han i alla fall nöjd med resultatet. Jag är inte helt nöjd, tycker att applikationen hamnade lite för långt ner bland annat.. men det får duga.

måndag 23 januari 2012

Handla för livet











Kurbitsmössan och dala "tossorna" finns att köpa på bloggen Handla för livet pengarna går oavkortat till barncancerfonden. klockarbarn är det som står bakom denna fina blogg och idé.

fredag 20 januari 2012

Päronbody




Lillasyster behöver bodies, här är en päronbody. Köpte tyget från stof och stil för länge sedan men har saknat inspiration, men nu så! Bodyn är modell vanlig med tryckknappar på ena axeln:-)

torsdag 19 januari 2012

Små dala "tossor"









Jag har sytt små tossor till lillasyster, fodrade med fleece så dom blev väldigt mjuka och sköna. Sydda i ekologiskt och svensktillverkat dalahästtyg.

fredag 13 januari 2012

Livebild:-)









Tänkte att jag skulle bjuda på en livebild av apbyxan. LillaE är på strålande humör, idag var apan lite rolig;-)

torsdag 12 januari 2012

Klätterapan:-)




När jag sytt lillasysters one piceblev lillaE lite avundsjuk, han ville också ha nåt med en leksak på:-) Han fick själv välja motiv och valde en apa, passar honom perfekt eftersom han är en riktig klätterapa;-) Jag sydde ett par byxor då nästan alla har blivit förkorta. När jag var klar visade det sig att jag och lilla E haft lite olika tankar kring apan... den skulle sitta! INTE hänga i fickan.. han blev riktigt besviken och vill inte ta på sig byxorna, så en livebild får vänta;-)

onsdag 11 januari 2012

Myror i brallan




Tog den sista biten av myrtyget och sydde två par muddbyxor, ett par till lillasyster och ett par finns att köpa om man skulle vilja:-) st 62. Muddarna är lite mer mörklila i verkligheten.

måndag 9 januari 2012

One piece i fleece:-)




En one picece till lillasyster i st 68, sydd i ljusgråfleece med mörklila muddar och kantband. Jag ville få plats med applikationen så jag tog en lite kortare dragkedja och satte tryckknappar i grenen. Giraffen ska föreställa hennes favorit mjukis, vart kanske inte helt likt men den är lite söt ändå:-)

lördag 7 januari 2012

Muddjeans



Här är ett par muddjeans som lillasyster får växa i, sydda av pappas gamla favoritjeans;-) Fuskfickor fram och sömmar som ser ut som en gylf, fick inte till någon bra bild men sömmarna i gylfen och dalahästen har samma färg. Byxorna är I storlek 80 så det kommer dröja ett tag innan dom passar, men den som väntar på nåt gott...;-) Nu ska jag ut och få lite frisk luft!



måndag 2 januari 2012

Egen variant av en Rättviksmössa:-)







Nu har jag äntligen fått till en mössa till lillasyster, tredje gången gillt:-) Mönstret är eget med lite inspiration från en tunn sommarmössa som hon haft. Mössan är sydd i mjukt jeanstyg och är fleecefodrad. Applikationen har jag försökt göra efter väskan som hör till Rättviksräkten, tycker den är söt.