fredag 24 februari 2012

Vantar igen:-)



Har sytt ett par babyvantar till lillasyster, enkel modell utan tumme, fodrade i fleece. Värmer gott när hon ligger ute och sover i sin vagn:-)


Glöm inte bort att sprida bloggen Handla för livet:-)

söndag 19 februari 2012

Auktion-Handla för livet.


Var med här och buda på babypaketet, tossor, kurbitsmössa och vantar. Pengarna går oavkortat till barncancerfonden.

fredag 17 februari 2012

Vantar




Här är ett par vantar som jag sytt, i samma tyg som tossorna, fodrade i fleece. Jag har inte så mycket att säga om dessa mer än att dom också inom kort kommer att finnas till försäljning hos Handla för livet, pengarna går oavkortat till barncancerfonen.

söndag 12 februari 2012

Bodysuit



Här är en bodysuit som jag sytt till lillasyster, gröna giraffer med cerisrosa kantband och namnapplikation. Mönstret har jag ritat av och förstorat från en liknande bodysuit i st 56 som jag verkligen gillade. När jag skulle sätta dit tryckknapparna insåg jag att jag bara hade fyra kvar så det måste nog bli ett inköp av den varan trots mitt köpstopp, man vill ju kunna slutföra projekten fullt ut:-)

tisdag 7 februari 2012

Kurbits tossor



Här är ett par till tossor, min tanke när jag skulle sy dom första tossorna till lillasyster var att jag ville måla kurbits på dom, men jag ville få till ett mönster först. Jag har målat kurbitsen med textilfärg från panduro. Jag var nog lite trött när jag valde muddtyg, jag tyckte den vita färgen stämde precis med tossorna..men icke! det såg jag när dom var ihopsydda, med facit i hand hade det nog varit finast med svarta muddar, men, men jag är ganska nöjd ändå och dom fyller sin funktion:-)

lördag 4 februari 2012

De-stash February: Lekfilt/snutte



Lekfiltar eller snuttisar har jag sett lite var stans, till lilla E kändes det aldrig aktuellt men lillasyster älskar att pilla med lappar, hon tycker mer om tvättlapparna är själva leksaken;-) Jag har köpt på mig en massa fina band som jag jag aldrig kommit mig för att använda, perfekta till en leksnutte! Applikationen är sydd i fleece, en kanin med långa mysiga öron:-)

torsdag 2 februari 2012

De-stash February: Syskonmatchning:-)



För ett tag sedan fick jag en liten beställning av min syster, hon ville ge ett par byxor till en kompis, hon hade själv köpt tyget och jag fick behålla det som blev över. Nu tyckte jag att det var dags att sy något av tyget som blev över. Jag har märkt att lilla E gärna vill vara lika lillasyster och jag ville gärna sy nåt till dom båda av tyget. Jag valde att sy lika men ändå olika:-) Lillasyster fick en body med lila kantband, lilla E fick en t-shirt med ärmar av aptyget och en apapplikation på magen. Jag hade nog gjort på samma vis även om jag haft mer av av tyget, jag gillar när det passar ihop men inte är helt lika:-)